De eigenschappen van een goede werkgever

Ben je tevreden over je werkgever of juist niet? Weet je niet zeker of de werkgever waar je misschien aan de slag wilt gaan wel een goede is voor jou? Lees dan gauw verder. We vertellen je in deze blog namelijk een aantal eigenschappen waar je een goede werkgever gemakkelijk aan kunt herkennen. Bekijk het snel!

Kwetsbaarheid is een plus

Je kwetsbaar opstellen is voor veel mensen nog vrij lastig. Dat komt mede omdat men het nog als iets negatiefs ervaart. Juist daarom is het extra fijn wanneer dit bij een werkgever juist als een plus wordt gezien. Je kwetsbaar opstellen betekent dat je niet bang bent om fouten te maken of jezelf bloot te geven. Zo kan iedereen eerlijker met elkaar omgaan en elkaar beter begrijpen, waardoor de sfeer en werkomgeving ontzettend prettig aanvoelen.

Er wordt geïnvesteerd in medewerkerservaring

Naar werk komen is een feestje wanneer een werkgever zich hiervoor inzet. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld door iedere maand een poll te delen waarbij alle medewerkers kunnen stemmen op de koffiebonen die zij de komende maand willen drinken, door activiteiten te organiseren of door gewoonweg een plekje in te richten waar men ontspannen kan bellen. Door een werkplek op deze manier in te richten willen medewerkers er misschien zelfs nooit meer weg.

Het vitaliteitsprogramma is goed vormgegeven

Maar, wat is een vitaliteitsprogramma dan? Dit is een beleid waarmee wordt gezorgd dat medewerkers zowel fysiek als mentaal goed in hun vel zitten. Zo gaat niet alleen het ziekteverzuim omlaag maar is het ook gemakkelijker om mentaal goed in je vel te zitten voor een medewerker.

Eigen voorkeuren

Natuurlijk is het voor iedereen anders wat een goede werkgever nu precies is, maar aan bovenstaande eigenschappen kun je ze in ieder geval gemakkelijker herkennen en beoordelen.