De magie van dingen opschrijven

Wist je dat de kans groter is dat je je doelen behaalt, wanneer je deze opschrijft? Opschrijven werkt echt. Niet alleen zodat je je doelen zwart op wit hebt, maar ook voor andere dingen. Ben je benieuwd op welke manieren je van de magische werking van dingen opschrijven profiteert? Hieronder vind je een aantal verschillende wijzen waarop je dit toe kunt passen.

Hoe sta je ervoor?

Het is goed om eens in de zoveel tijd te bepalen hoe je er eigenlijk voor staat, als het aankomt op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan werk, sociale contacten, persoonlijke ontwikkeling, financiën, relatie/gezin en je gezondheid. Geef jezelf bijvoorbeeld iedere maand een cijfer van 1 tot 10 per gebied. Schrijf ook op hoe je dit eventueel zou kunnen verbeteren en wie of wat je daarvoor nodig hebt.

Maak een bucketlist

Een bucketlist maken is altijd goed. Stel een lijst samen van dingen die je ooit nog zou willen doen. Wat als dit jouw laatste jaar is? Wat zou je dan allemaal nog gedaan willen hebben in dit jaar? Maak eventueel ook een planning op basis van deze lijst.

Schrijf dagelijks in een notitieboekje

Het is fijn om dagelijks dingen op te schrijven. Al helemaal als je een mooi notitieboekje hebt. Je kunt een notitieboekje laten bedrukken, bijvoorbeeld bij https://www.bedrukken.nl/. Op die manier wordt het nog aantrekkelijker om dagelijks erin te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld op waar je allemaal dankbaar voor bent. Welke goede dingen zijn er vandaag gebeurd? En op welke manier heb jij actie ondernomen om een stapje dichterbij je doelen te komen?

Lees regelmatig in je boekje

Heb je eenmaal een tijdje dingen opgeschreven in je notitieboekje, dan is het goed om eens in de zoveel tijd alles eens door te nemen. Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd en in welke opzichten ben je verbeterd?