De stijl van je kantoorinrichting bepalen, zo doe je dat

Een kantoorinrichting bepalen lijkt misschien simpel en onbelangrijk. Toch is het verstandig om hier de nodige aandacht aan te besteden. Je kantoorinrichting is namelijk zeer bepalend voor de uitstraling die je aan je bedrijf geeft. Daarnaast speelt je kantoorinrichting in op het onderbewustzijn van jezelf en je collega’s. Je raakt er productiever door en bent in staat om meer creatieve ideeën te genereren. Een goede stijl aan je kantoorinrichting koppelen is daarom erg belangrijk. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

 kantoorinrichting-bepalen

Overleg met je collega’s en analyseer

Allereerst is het belangrijk om goed te overleggen met je collega’s. Zo kun je samen bekijken wat je graag wel en niet wilt hebben wanneer het gaat om de stijl van jullie kantoor. Zit iedereen een beetje op dezelfde lijn of liggen de gedachten ver uit elkaar? Probeer compromissen te sluiten en ga na aan welke eisen het kantoor minimaal moet blijven voldoen. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar het soort bedrijf dat jullie zijn. Welke waarden wil je uitstralen en hoe kun je deze waarden het beste vertalen naar de stijlinrichting van jullie kantoor? Met name wanneer je regelmatig klanten of partners ontvangt kan dit van groot belang zijn. Het helpt je tegelijkertijd zelf ook om bewust te blijven van de waarden die je vertegenwoordigt.

Wat is er mogelijk

Waarschijnlijk ben je niet eens goed op de hoogte van alle mogelijkheden rondom de kantoorstijlen die er allemaal bestaan. Hulp van een professioneel bedrijf kan dan helpen bij het kantoor opnieuw inrichten. Zij zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kunnen jouw wensen en behoeften verbinden aan betaalbare en geschikte concepten! Ook kun je op deze manier gemakkelijk inspiratie opdoen voor zaken die je zelf graag terug wilt laten komen in jouw inrichting.

Blijf praktisch

Tot slot is het belangrijk om vooral praktisch te blijven. Een goede kantoorstijl is in balans en past bij jullie als werknemers en het bedrijf. Vraag daarom regelmatig aan buitenstaanders wat zij van het kantoor vinden. Zijn bepaalde dingen in te sterke mate aanwezig of juist niet? Op die manier kun je te weten komen hoe anderen tegen jullie kantoorstijl aan kijken en kun je met de juiste aanpassingen jullie kantoorstijl nog verder optimaliseren.

Een kantoorstijl creëren blijft iets lastigs. Vaak ontstaat er een bepaalde stijl die zich in de loop der jaren verder ontwikkeld. Laat dit daarom vooral gebeuren maar bekijk eens in de zoveel tijd goed of de stijl nog aan sluit op hoe jij die graag ziet!