De verschillende openstaande vacatures civiele techniek – Bouwhuysch

vacatures civiele techniek - Bouwhuysch

Op dit moment zijn er veel verschillende openstaande vacatures in de technische sector. Het komt dan ook geregeld voor dat werkgevers hard op zoek zijn naar nieuw personeel. Helaas is dit het gevolg van een personeelstekort. Dit tekort ontstaat doordat er steeds meer mensen met pensioen gaan in de technische sector. Daarnaast zijn er ook steeds minder jongeren die van school afkomen en in deze sectoren aan het werk gaan. Dit komt doordat er steeds meer jongeren kiezen voor de economische sector. Echter zijn er hierdoor op dit moment veel meer openstaande vacatures civiele techniek – bouwhuysch in de wegenbouw. 

Sectoren

Een functie als uitvoerder

Erg veel mensen vinden het leuk om in de buitenlucht aan het werk te gaan. Ben je van plan om in de civiele techniek te gaan werken? Dan kun je er ook voor kiezen om buiten aan het werk te gaan. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een combinatie van binnen en buiten. Als dit je iets lijkt, dan is de functie van een uitvoerder in de weg- of waterbouw waarschijnlijk een goede optie. In deze functie heb je veel vrijheid, maar daarnaast ook veel verantwoordelijkheden. Zo ben je verantwoordelijk voor het naleven van het contract, het aansturen van personeel en voor een gedeelte van de inkoop. 

Professionals

Een functie als tekenaar

Ben je daarentegen meer op zoek naar een functie waarbij je niet naar buiten hoeft? Dan is de kans groot dat de functie van tekenaar iets voor je is. Als tekenaar hoef je maar weinig naar buiten. Je bent voornamelijk bezig met het ontwerpen en tekenen van onderdelen van grote projecten, zoals het ontwerpen van een weg of een brug.