Een opleiding met toekomst

Ben je goed met cijfers en vind je het leuk om met MS Office en computers te werken? Dan is een financieel administratief medewerker opleiding misschien iets voor jou. De opleiding duurt een jaar en als je hem afrond krijg je twee diploma’s (administratief medewerker en financieel administratief medewerker). Hiermee kan je bij een bedrijf aan de slag als ondersteuning van de boekhouder. Zo zie je een hele interessante kant van het bedrijfsleven en maak je deel uit van één van de meest boeiende afdelingen.

 

Wat houdt de financieel administratief medewerker opleiding in?

Je hebt geen vooropleiding nodig om hier aan te beginnen. Het enige dat gevraagd wordt is inzet en interesse in cijfers. De eerste 9 maanden staan in het teken van administratief medewerker. Hier leer je vooral over MS Office, werken in een kantoor en taal en rekenen. Als je hier de examens voor haalt, kan je verder naar de financiële kant van de opleiding. Dit is nog eens drie maanden waar vooral boekhouden centraal staat. Als je die examens succesvol afrondt kan je aan de slag.

 

Wat zijn de mogelijkheden na de opleiding?

Na deze opleiding zou je natuurlijk verder kunnen leren, maar de meeste studenten besluiten er voor aan de slag te gaan en te beginnen met solliciteren. Op dit moment zijn er genoeg banen te krijgen als financieel administratief medewerker. Je zal vooral te maken hebben met de boekhouder, die je ondersteunt en de afdelingen in- en verkoop. Ook word je waarschijnlijk verantwoordelijk gemaakt voor het crediteuren- en debiteuren beheer en moet je de boekhouding bijhouden en updaten waar nodig.

 

De toekomst

De toekomst met deze opleiding zit logischerwijs vooral in de financiële en administratieve kant van een bedrijf. Het meest logische pad is dat je verder gaat als boekhouder. Maar in deze functie maak je waarschijnlijk ook een boel contacten en leer je veel over de verschillende afdelingen. Door je goed te oriënteren en geduld te hebben kan je een boel kanten op.