seo backlink checker

Seo staat voor search engine optimization en betekent als het ware het optimaliseren van jouw website voor google, een goed geoptimaliseerde webpagina die actief doet aan seo zou dan ook in veel gevallen hoger in de zoekopdrachten komen dan een bedrijf die dit niet doet. Hierdoor is het actief gebruiken van seo tools voor het optimaliseren en bijhouden van jouw website met betrekking tot seo dan ook erg gewild voor bedrijven die veel online concurrentie hebben. Wanneer je namelijk een bedrijf hebt in een sector met veel verschillende concurrenten wil je natuurlijk het liefst dat jij hoger op komt dan een concurrent, hierdoor is de vraag naar seo en diensten rondom seo dan ook erg toegenomen de afgelopen jaren. Er zijn verschillende tools die je kan gebruiken die te maken hebben met seo, een van deze tools is een seo backlink checker

Wat is en backlink 

Je kan dus een seo backlink checker gebruiken voor seo doeleinden, om dit te doen moet je natuurlijk wel eerst weten wat een backlink is. Wanneer er wordt gepraat over een backlink wordt eigenlijk bedoeld hoeveel pagina’s of externe artikelen linken naar jouw webpagina. Je kan dit dan ook zien als een externe link die linkt naar jouw webpagina of een bepaald product. Google heeft veel waarde aan een backlink aangezien dit laat zien dat andere mensen jouw website kennen en hier actief naar linken, dit is dan ook een van de diensten die een seo bedrijf zou kunne doen voor jou, dit noemen ze ook wel linkbuilding en betekent eigenlijk het actief opbouwen van backlinks naar jouw website of een bepaalde webpagina.  

Waarom zou je ze willen checken?

Je kan dus een seo backlink checker gebruiken om voor een website of een bepaalde pagina het aantal websites te checken dat linkt naar de website of pagina. Door dit te checken kan je het aantal actieve backlinks checken, in veel gevallen betekent hoe meer goede backlinks hoe beter jouw ranking is voor google. Je kan dit dan ook doen voor concurrente, hierdoor kan je te weten komen hoeveel werk er voor jou nog aan de winkel is. Wanneer je website helemaal seo geoptimaliseerd is kan je op een gegeven moment bijvoorbeeld gaan werken aan linkbuilding, zo blijf je actief bezig met seo. 

Verschillende backlinks 

Aan de hand van een seo backlink checker kan je in veel gevallen naast het aantal backlinks ook te zien krijgen wat voor soort links het zijn. Niet elke backlink heeft werking met betrekking tot seo, zo kan een backlink een “follow” maar ook een “nofollow” attribuut hebben. Dit betekent eigenlijk of de link wordt gevolgd naar jouw webpagina voor google, een no follow link heeft dan ook geen werking voor jouw ranking terwijl een follow link dit wel heeft.