Langer blijven doorwerken dankzij AGV’s

AGV 3

Het is een bekend probleem, rug en knieklachten door langdurig zwaar tillen bij bijvoorbeeld magazijn werk. Dit zorgt ervoor dat mensen op latere leeftijd niet meer hun huidige baan kunnen behouden. Grote gevolgen kan dit probleem hebben voor de gezinnen van deze medewerkers, zoals bijvoorbeeld het verlies van inkomen en ga zo maar door. Als je al die jaren hetzelfde werk hebt gedaan en dus weinig ervaring hebt in andere werkzaamheden kom je op latere leeftijd niet zomaar aan een nieuwe baan in een ander vakgebied. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig biedt de moderne technologie hier een oplossing voor namelijk de AGV: Automatic Guided Vehicle.

Nieuwe banen creëren

Deze machines zorgen ervoor dat er minder handmatig werk verricht hoeft te worden. Zo tillen werknemers minder en is de slijtage voor hun lichamen ook minder. Deze transitie heeft veel positieve aspecten, zo moeten al deze AGV’s ook worden onderhouden en blijven er (fysiek minder zware) werkzaamheden over die altijd door een persoon gedaan moeten worden. De mogelijkheden met deze AGV’s zijn dan ook erg groot. Het overnemen van complete magazijn distributie systemen behoort tot 1 van deze mogelijkheden.

Volledig op maat gemaakt

Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak. Dit is natuurlijk zo voor alles in ons leven maar bij AGV’s en AGV systemen is dit extra belangrijk. Dit is zo om het simpele feit dat een situatie nooit hetzelfde is. Hoe meer gepersonaliseerd een AGV gemaakt kan worden hoe meer problemen/werk deze je uit handen neemt. Het is dan ook belangrijk dat je niet 123 een model van de plank kiest maar juist goed in gesprek gaat over de mogelijkheden en oplossingen die er zijn voor je eigen situatie. Zo kun je kiezen uit palletmover’s maar behoren ook complete lopende bandsystemen tot de mogelijkheden. Ga goed in gesprek over de juiste oplossing.