Maak je assemblage sneller en goedkoper met robotica

machinebouw nederland

Vroeger was het vaak vrij makkelijk en goedkoop om snelle en goedkope assemblage te regelen. Lonen waren laag, en dus kon je makkelijk veel mensen aannemen. Nu zijn we er gelukkig achter gekomen dat die lonen eigenlijk dusdanig laag waren dat het eigenlijk wel uitbuiting begon te lijken, en dus zijn we mensen beter gaan betalen. Tegelijkertijd zijn er nu andere manieren om je assemblage sneller en goedkoper te maken, zo kan je veel banen tegenwoordig vervangen door een robot of andere machine, of kunnen sommige machines zoals een trilvuller het werk veel makkelijker maken, personeel is immer blij met makkelijker werk.

Automatiseer om alles nog beter te maken

Het vervangen van menselijk werk door robots heeft veel voordelen, natuurlijk zijn robots ten eerste veel goedkoper dan mensen, maar tegelijkertijd werken robots ook veel preciezer en kunnen ze dag en nacht doordraaien, wat betekent dat je minder stilstaande machines, en dus ook minder weggegooide afschrijvingen, hebt. Soms zijn er nog wel wat taken waar je echt mensen voor nodig hebt, maar de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld het vision systeem dat in productieprocessen gebruikt wordt laat zien dat ook dat werk steeds vaker zonder problemen geautomatiseerd kan worden.

Het is ook de oplossing voor het personeelstekort

Je hebt waarschijnlijk ook inmiddels door dat het steeds moeilijker wordt om personeel te vinden, en de harde werkelijkheid is dat het erop lijkt dat dat de komende jaren nog wel heel moeilijk zal blijven, als het niet permanent is. Andere sectoren kunnen namelijk hogere lonen veroorloven dan de productiesector, en dus moet men op zoek naar andere manieren om het personeelstekort op te lossen. Het automatiseren van processen zorgt ervoor dat er helemaal niemand meer nodig is om bepaald werk uit te voeren, wat betekent dat je voor dat werk nooit meer personeel hoeft aan te nemen, waardoor je op dat punt immuun bent tegen personeelstekorten.