Zó werkt een PID Meter

Het wordt veel gebruikt in de gasdetectie branche maar kan ook worden toegepast voor het meten van organische stoffen: de PID Meter is een must voor iedere bedrijf dat te maken heeft met gas of andere stoffen die gemeten moeten worden. Denk hierbij aan diesel, benzeen, tolueen, alcohol en meer. Het is in sommige gevallen verplicht om de PID Meter te gebruiken. Hiermee kan namelijk het gehalte van blootstelling worden gemeten. Als de grenswaarden te hoog zijn is de omgeving mogelijk niet veilig genoeg om in te werken. Er zijn nog meer zaken die met een PID Meter kunnen worden gemeten. Zo kan er worden berekend aan welke hoeveelheid van een stof er in een bepaalde tijd mensen zijn blootgesteld.

Betrouwbare hulp voor metingen

PID staat voor Photo Ionisatie Detector en het is al jaren een betrouwbare manier om bepaalde gassen te meten. In het assortiment van G4S Safety Solutions vindt je verschillende meters: de multi gas detector en de single gas detector. De multi gas detector kan dankzij nieuwe technologie allerlei risicovolle gassen meten. Door de duidelijke display op het apparaat is snel te zien wat de situatie is als het gaat om de aanwezigheid van gassen. De gaswaarden worden in real time gedeeld met de organisatie, waardoor direct stappen ondernomen kunnen worden. 

De PID Meter van G4S Safety Solutions is gemakkelijk te gebruiken en dat betekent dat er snel en foutloos gemeten kan worden. Verder zijn er nog een aantal stand alone gasdetectors te verkrijgen, diverse docking stations en handige accessoires. Hiermee zorg je ervoor dat de PID Meter altijd is opgeladen en ten alle tijden gebruikt kan worden. Een goede PID Meter is van groot belang voor bedrijven die veelal te maken hebben met werkzaamheden in ruimtes met aanwezigheid gas of andere stoffen.