Rijbewijs C halen als aanvulling op je autorijbewijs

Code 95

Naast het behalen van je autorijbewijs, kan ook rijbewijs C interessant zijn. Met dit rijbewijs heb je het recht om een vrachtwagen te besturen, waardoor je breder inzetbaar bent voor werkgevers. Zeker wanneer je altijd al voor een transportbedrijf hebt willen werken, kan het behalen van dit rijbewijs noodzakelijk zijn. Naast dit rijbewijs zal je ook je basiskwalificatie moeten behalen. We noemen deze basiskwalificatie ook wel Code 95. In totaal dien je eens in de vijf jaar 35 uur aan nascholing te besteden. Houd er hierbij rekening mee dat een deel van deze nascholing op locatie uitgevoerd dient te worden. Het gaat hierbij om praktijktrainingen.

Rijbewijs C

Nederlandse rijschool benaderen voor rijbewijs C

In Nederland zijn er diverse rijscholen, waar je rijbewijs C kunt halen. Het is verstandig om vooraf verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Zo kom je tot een rijschool, die het beste bij je past! Het is hierbij onder meer belangrijk om een goede klik te hebben met de instructeur van de rijschool. Om te kijken of de klik er is kun je vaak een eerste proefles aanvragen. Kijk ook naar het slagingspercentage van de rijschool. Het slagingspercentage zegt vaak iets over de kwaliteit van de instructeurs bij de rijschool en over de snelheid waarmee cursisten aan hun praktijkexamen beginnen. Wanneer dit al erg snel is, zal het slagingspercentage relatief laag liggen.

Vrachtwagen

Diverse andere rijbewijzen halen

Niet alleen het vrachtwagenrijbewijs kan interessant zijn, ook wil je misschien een motor mogen besturen. Waar je voor het besturen van een scooter voldoende hebt aan een autorijbewijs, geldt dat niet voor motoren. Het is daarom noodzakelijk om hier een los rijbewijs voor te halen. Kijk bij het uitzoeken van een rijschool naar de rijbewijzen die je hier kunt behalen. Zo hoef je voor de verschillende rijbewijzen niet van rijschool te wisselen. Wel zo prettig als je eenmaal goede ervaringen met een rijschool hebt.