Iedereen die start met een website, heeft van te voren een plan over de invulling van de website. Het is allereerst belangrijk om hier mee bezig te gaan. Bezoekers komen normaal gesproken namelijk niet voor je links, maar des te meer voor de content van je website. Vul diverse pagina’s met relevante informatie over het door jou gekozen onderwerp. Heb je dat voor elkaar? Dan kan je om je heen gaan kijken voor relevante andere websites die aansluiten bij jouw onderwerp, of eventueel een toevoeging kunnen vormen op de inhoud van je website. De kracht van content is de afgelopen jaren gegroeid, waarbij op dit punt content en backlinks elkaar kunnen versterken. Om dit op een snelle manier te bereiken, kan je ervoor kiezen voor backlinks kopen bij een specialistische online bureaus.

Pagerank belangrijk
De pagerank van een website is een score die wordt toegekend aan een website. Toen men begon met het concept van backlinks, was het aantal backlinks nog bepalend voor de kwaliteit. Hoe meer backlinks je had, hoe hoger de pagerank van de website en hoe hoger je in de Google zoekmachine terug te vinden was. Tegenwoordig worden alleen kwalitatief goede en relevante ‘links’ nog als toevoeging gezien voor een website. Daarmee heeft er een verschuiving plaatsgevonden van ‘kwantiteit’ naar ‘kwaliteit’ als doorslaggevende factor. Backlinks kopen is daardoor steeds effectiever, omdat ervaren online specialisten dan alleen dié links voor je aankopen, waarmee je website daadwerkelijk hoger in de zoekmachines komt te staan. En de kosten voor dit project vallen ook nog reuze mee! Let er daarbij wel op dat je een bedrijf op zoek laat gaan naar kwalitatieve links, in plaats van dat zij overgaan tot het aankopen van algemene en standaard links uit grote databases.

Backlinks kopen; betaalde links
Veel beter zou het zijn wanneer bedrijven backlinks kopen op basis van kwaliteit. Wat zijn kwalitatieve links voor je website? Een kwalitatieve link is altijd relevant voor je website, oftewel, mensen kunnen hier aanvullende informatie vinden over het onderwerp van jouw website. Daarnaast is de eerder genoemde pagerank belangrijk, dit houdt in; niet teveel (algemene) backlinks en sterke content. Tot slot is het aan te raden om links te vergaren die actief zijn op een andere server dan die van jou. Voorbeelden van servers zijn de Virtual private server, Cloud server en Dedicated server. Ook het koppelen van social media kanalen aan je website kan lonend zijn. Social media zorgen voor meer betrokkenheid.

backlinks

Backlinks kopen toch effectief
Of het principe van backlinks kopen verstandig is voor de groei van je website, daar wordt over het algemeen verschillend over gedacht. Voorheen was het zo dat backlinks kopen voor een zwakker linkprofiel zorgde, omdat je geen natuurlijke lijst had samengesteld, maar kreeg te maken met een algemene lijst met links uit een database. Dat hoeft tegenwoordig echter helemaal niet meer zo te zijn. Je kunt nu backlinks kopen op een verantwoorde manier, waarbij alleen dié links worden opgezocht, die ook daadwerkelijk aansluiten op je website. Het opbouwen van een linkprofiel is waarschijnlijk niet je voornaamste bezigheid en daarom is het prettig om te weten dat er partijen zijn die dit voor je uit willen zoeken, zoals Backlinks en SEO diensten. Het aanbod is hier zo natuurlijk mogelijk, met keuze uit specifieke en algemene websites, maar ook 1000+ websites met een lage en hoge DA/TF.

Welke soorten backlinks bestaan er
Ga je backlinks kopen, dan bestaan er diverse mogelijkheden. Onder andere de volgende mogelijkheden zijn beschikbaar:

  • Startpagina backlinks
  • Homepagina backlinks
  • Blog backlinks


Startpagina backlinks zijn doorgaans algemeen van aard. Je vindt hier een index met links naar diverse websites met een gelijkmatig onderwerp. Bijvoorbeeld backlinks naar alle pagina’s die gaan over dieren. Dit is vaak een gratis manier om het bereik van je website te vergroten, hoewel de invloed afneemt. Homepagina backlinks staan op de hoofdpagina van je website. Vaak zie je deze backlinks terug in een menu aan de zijkant of in de ‘footer’. Tot slot heb je nog blog backlinks. Deze kunnen zeer sterk zijn, zeker als inhoudelijk alles klopt. Er wordt een artikel geschreven, de backlinks worden erin verwerkt en het artikel wordt geplaatst in een speciaal blog. Doorgaans lezen mensen deze blogs graag en dat zorgt voor extra reclame en relevante content voor je website.

Wat is nog meer belangrijk?
Ga je backlinks kopen, dan zijn er nog enkele punten waar je rekening mee kunt houden. Soms is het verstandig om de ankertekst in de link te zetten, bijvoorbeeld ‘backlinks kopen’ in de link. Doe dit echter in wisselende mate, zodat Google het niet verdacht gaat vinden. Tevens worden backlinks die in de tekst verschijnen, hoger gewaardeerd dan backlinks die in een algemene lijst terug te vinden zijn.

De voordelen van links kopen voor je website

Links kopen is één van de manieren om je website te laten groeien. Je kunt op deze manier zowel de relevantie, als ook de positie van je website in Google verbeteren. Vooral voor startende websites is het lastig om direct aan bezoekers te komen, waarbij backlinks een geschikte oplossing zijn. Er zijn diverse punten waar je rekening mee moet houden, mocht je overgaan tot de aankoop van links. Google houdt namelijk het concept van links kopen nauwlettend in de gaten. Zo is het linkbuilding concept in de loop van de jaren al sterk gewijzigd. We gaan in dit artikel verder in op de voordelen van links kopen en waar je rekening mee moet houden.

Een community opbouwen
Links kopen zorgt ervoor dat je snel een community op kunt bouwen. Dit is een groep bezoekers die niet één keer langs komt, maar vervolgens vaker. Ze beginnen je website te volgen en dat is uiteraard wat iedereen wil; een vaste plek in het hoofd van de potentiële klant of bezoeker. Een hoger bereik van je website zorgt er voor dat er een sneeuwbaleffect ontstaat, waardoor steeds meer mensen je website bezoeken. Hoewel links kopen door sommigen wordt gezien als iets dat niet meer helpt, is het effect in de praktijk nog altijd groot en waardevol. Waarbij kan je rekening houden als je bezig gaat met linkbuilding?