Tips om de productiviteit van thuiswerken te verbeteren

Van docenten tot vertalers, virtuele assistenten tot copywriters, steeds meer banen vragen om externe werknemers en worden thuisgestuurd. Hoewel dat voor sommigen misschien een droom is, kan het op verrassende manieren een uitdaging zijn om van een gestructureerde kantooromgeving naar het comfort van je eigen huis te gaan. Leren hoe je vanuit huis kunt werken, is belangrijk als je efficiënt en effectief wilt zijn in je werk, dus we beginnen met enkele geweldige tips voor thuiswerken (Bron: Kalendergigant).

Houd regelmatige werktijden aan

Wanneer je leert fulltime of parttime thuis te werken, is een van de belangrijkste en meest basale dingen die je kunt doen, een regelmatig schema voor jezelf maken. Het is verleidelijk om jezelf totale flexibiliteit te geven met betrekking tot wanneer je begint, pauzes neemt en het een dag noemt.

Je bewijst jezelf echter een slechte dienst als je je schema niet consistent houdt. Door jezelf vaste uren in te stellen, houd je verantwoording af aan jezelf en aan je baas. Het vergroot de kans dat je al je werk gedaan krijgt en het maakt het voor mensen gemakkelijker maakt om contact met je op te nemen.

Hier zijn de belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je een thuiswerk schema instelt:

  • Wanneer je baas je nodig heeft om beschikbaar te zijn
  • Communicatie met uw collega’s en klanten
  • Tijd van de dag waarop u het meest productief bent

Dit betekent niet dat je elke dag van 9 tot 5 moet werken. Je zou moeten werken wanneer je het meest productief bent. Het is echter een goed idee om erachter te komen wanneer je baas je echt nodig heeft op het werk. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten wanneer er conferentiegesprekken gepland zijn, zodat je dat in je dag kunt inpassen.

Om je te helpen alles bij te houden kun je een bureaulegger aanschaffen. Met een bureaulegger kan je alles bijhouden en in 1 oogopslag zijn wat je moet doen.