Tips om je website hoger in Google te krijgen

Wanneer je een website hebt, is het belangrijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines als Google. Een hoge positie in de zoekresultaten zorgt namelijk voor meer bezoekers op je website. Hoe hoger je website in Google staat, hoe meer verkeer je zal ontvangen. Maar hoe krijg je nu je website hoger in Google? In dit blogartikel geven we tips om je website beter vindbaar te maken en hoger te laten ranken in de zoekresultaten van Google.

1. Zoekwoorden

Een belangrijke manier om hoger in Google te krijgen is het gebruik van zoekwoorden. Door het gebruik van relevante zoekwoorden zal Google je website als relevanter beschouwen. Kies dan wel zoekwoorden die aansluiten bij de content die je aanbiedt. Pas wel op dat je niet overdreven veel zoekwoorden gebruikt, want dan kan Google je website als spam beschouwen.

2. Kwalitatieve content

Goede content is key om hoger te scoren in de zoekresultaten. Houd er rekening mee dat de teksten op je website van goede kwaliteit moeten zijn en dus niet gevuld moeten worden met willekeurige zoekwoorden. Zorg voor inhoud die de bezoekers van je website aanspreekt. Besteed extra aandacht aan jullie blog en zorg dat die regelmatig geüpdatet wordt.

3. Metadata

Het kan heel aantrekkelijk zijn om heel algemene meta descriptions te schrijven, maar dat werkt niet in je voordeel bij zoekmachines. Zorg ervoor dat je metadata passend bij de pagina is. Zoekmachines, waaronder Google, classificeren de meta descriptions als onderdeel van je pagina of artikel. Houd in gedachten dat de meta description een soort van samenvatting is van jouw pagina en zoekers een reden geven om contact op te nemen met jouw onderneming. 

4. Linkbuilding

Het aanleggen van interne en externe links op jouw website draagt bij aan een hogere positie in Google. Interne links leiden de bezoekers naar andere pagina’s binnen jouw website, externe links leiden bezoekers naar andere pagina’s buiten jouw website. Heel belangrijk voor externe links zijn backlinks: wanneer andere websites verwijzen naar jouw pagina zal Google dit interpreteren als een teken dat anderen jouw content waardevol vinden. Hoe meer backlinks, ofwel verwijzende links, er zijn, hoe beter jouw website presteert in de zoekresultaten.

5. Responsive website

Het gebruik van mobiel internet neemt jaar na jaar toe. Het is dus niet meer dan logisch dat Google apps en websites die mobielvriendelijk zijn hoger in de zoekresultaten plaatst. Zorg er daarom voor dat je website ook geschikt is voor mobiele apparaten.

Het verkrijgen van een hogere positie in Google vereist tijd, energie en toewijding. Marketingtools moeten niet verwaarloosd worden, om wel of niet gevonden te worden in de zoekresultaten. Het begrijpen en efficiënt toepassen van zoekmachine optimalisatie (SEO) is essentieel voor het succes van jouw onderneming. Heb je ondersteuning nodig in het implementeren van deze tips? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bureau en ontvang professioneel advies om je website hoger in Google te krijgen. Kijk voor meer informatie op Roxtar.nl.