Voorkom een inbraak in je netwerk met behulp van een pentest

Pentest

Een pentest, ook wel penetratietest genoemd, kan worden gebruikt om de kwetsbaarheden binnen uw netwerk te achterhalen. Bij een penetratietest proberen ethische hackers uw netwerk binnen te dringen, om zo voor een fictieve schade te zorgen. Deze ethische hackers zullen de schade nooit daadwerkelijk aanrichten, maar kunnen u wel een beeld geven van de schade die had kunnen ontstaan. Nu gaat het om ethische hackers, maar een volgende keer staan er kwaadwillende hackers aan de virtuele deur van uw netwerk. Welke vervelende gevolgen zou dit kunnen hebben? Een pentest vertelt het u!

Hackers

Redenen om voor een pentest te kiezen

Het laten uitvoeren van een pentest binnen uw organisatie is de afgelopen tijd steeds interessanter geworden. Eind mei van dit jaar werd de nieuwe AVG-wet ingevoerd. Met deze wet worden organisaties verplicht om op een verantwoorde wijze om te gaan met de data van hun klanten, bezoekers, gebruikers, enzovoorts. Wanneer er sprake blijkt te zijn van een groot lek binnen uw systemen of netwerk, kan dit u op een hoge boete komen te staan. Iets wat u logischerwijs maar al te graag voorkomt! Met een pentest komen de gebreken in uw beveiliging aan het licht en kunt u deze voor het ontvangst van een boete herstellen.

Organisatie

Zelf beveiligingslekken vinden is lastig

Vaak blijkt het erg lastig om zelf op zoek te gaan naar beveiligingslekken binnen het netwerk van uw organisatie. U heeft dit netwerk immers zelf opgezet, in de veronderstelling dat u alle beveiligingslekken gedicht had! Wanneer een externe, onafhankelijke partij naar de situatie kijkt, blijken er mogelijk tal van lekken te bestaan waar u nog niet van wist. Dit toont aan hoe prettig het kan zijn om een pentest binnen uw organisatie uit te laten voeren! Op internet vindt u verschillende partijen die u hierbij kunnen helpen.