Wat kan een 3D configurator voor mij betekenen?

Met een 3D configurator creëer je als het ware een levensechte ervaring van een product dat je digitaal ziet en daar voeg je computertechnologie aan toe. Het is een manier om jouw klanten de gewenste versie van jouw product te laten zien. Zo kun je in real time met je klanten communiceren en kunnen zij precies de variant van het product kiezen dat ze mooi vinden. Deze techniek maakt de beleving rondom producten online totaal anders dan we gewend zijn. De tijd van de platte plaatjes en slechts een voorbeeld van een van de vele varianten van een product ligt daarmee achter ons. In dit artikel leggen we uit wat een 3D configurator precies is en wat je ermee als bedrijf.

Wat is een 3D configurator

Een 3D configurator is een digitale en interactieve tool waarmee jij jouw klanten online een productbeleving geeft die bijna niet te onderscheiden is van de echte beleving in een fysieke winkel. Sterker nog, de online beleving zou zo maar de echte beleving kunnen overtreffen. Ga maar eens naar een autobedrijf. Daar zul je nooit alle varianten van één model kunnen bekijken. Je mag blij zijn als het model van je wensen überhaupt te bewonderen is. De kleur kun je ter plekke niet aanpassen. Online kun jij precies het model van jouw keuze tot in detail van binnen en van buiten in 3D bewonderen. De juiste kleur, de juiste bekleding, de juiste velgen, online kan het met augmented reality allemaal.

Toepassingsmogelijkheden 3D configurator

De toepassingsmogelijkheden van een 3D configurator zijn groot. Jouw webshop tel je naar een totaal ander level met het gebruik van real life aan te passen 3D beelden. Je kunt een klant dan alle varianten en persoonlijke voorkeuren laten zien. De belangrijkste mogelijkheden hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Geef klanten een totaal nieuwe online beleving

Met een 3D configurator geef je klanten een online beleving van jouw producten die ongeëvenaard is. Ze kunnen de producten in 3D zien precies zoals het product in een winkel zouden bekijken. Daarnaast kun je alle specificaties per variant laten zien. Je klant past zelf het product naar wens op kleur, textuur, maat en andere kenmerken. Van maten, tot prijzen en van voorraden tot levertijden. Klanten beslissen makkelijker en bestellen sneller op die manier. Je kunt je producten moeiteloos in 3D tonen op meerdere websites en bij meerdere resellers. Hiermee wordt de doorlooptijd van je producten een stuk korter en verlaag je de voorraadkosten.

Versnel je ontwikkelproces met samples

Met een 3D configurator van Expivi.com kun je het ontwikkel- en productieproces versnellen en veel efficiënter maken. Door het gebruik van digitale samples tijdens het productieproces kun je veel makkelijker een product door ontwikkelen tot het gewenste eindproduct. Dat gaat allemaal digitaal. Daar hoef je geen prototypes meer voor te bouwen. Ook kan het productieproces een stuk efficiënter omdat je een complete materiaallijst achter een product kunt hangen en zo automatisch het voorraadbeheer kunt automatiseren. Alles wordt aan elkaar gekoppeld.