Wat moet u doen als u ontslag op staande voet heeft gekregen?

ontslag

Niet iedereen werkt met veel plezier bij het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. De onvrede kan van beide kanten komen, maar wanneer er contracten afgesloten zijn, is het niet eenvoudig om een baan zomaar te beëindigen. Werkgevers menen soms dat zij boven de wet staan en niet zelden gebeurt het dat een personeelslid zomaar ontslag op staande voet krijgt. Wanneer u ook ontslag op staande voet heeft gekregen, is het goed om te kijken of deze procedure rechtsgeldig is. De kans is namelijk heel groot dat uw werkgever fouten heeft gemaakt en daar kunt u van profiteren. Het is daarom goed om een advocaat in de arm te nemen wanneer u ontslag op staande voet heeft gekregen. Een advocaat vinden hoeft geen moeilijke taak te zijn. U kunt namelijk gewoon even naar de site Eersterechtshulp.nl surfen. Deze site is gemaakt door specialisten die het belangrijk vinden dat iedereen die juridische bijstand nodig heeft, dat eenvoudig kan krijgen. De site presenteert u tientallen advocaten en andere specialisten die u van dienst kunnen zijn wanneer u ontslag op staande voet heeft gekregen. Het enige wat u hoeft te doen, is even kijken wie er in uw regio werkzaam is. Mocht u vervolgens geen keus kunnen maken, dan kunt u ook op vakgebied zoeken. In dit geval moet u kijken naar het arbeidsrecht. U zult zien dat er veel keus is en dat er veel mensen klaarstaan om u bij te staan. U kunt contact leggen via deze site. De mensen van Eersterechtshulp.nl doen er alles aan om te zorgen dat u niet lang op rechtsbijstand hoeft te wachten. Doorgaans heeft u binnen vierentwintig uur een reactie in uw mailbox liggen. Vervolgens kunt u dan een afspraak gaan maken. U bespreekt dan met uw advocaat wat er is voorgevallen en de advocaat zal kijken wat gedaan kan worden om het ontslag op staande voet terug te draaien of om andere oplossingen te vinden. U zult zien dat er vaak meer mogelijk is dan u voor mogelijk had gehouden.

Zoek hulp wanneer u ontslag op staande voet heeft gekregen

Heel vaak is het zo dat ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is. Een werkgever kan een werknemer namelijk niet zomaar ontslaan. Deze moet een nauwkeurig dossier aangelegd hebben waaruit duidelijk wordt waarom het ontslag onvermijdelijk was. Heel vaak zijn deze dossiers er in hun geheel niet, en als ze er al zijn, zijn ze vaak niet compleet. Dat kan kansen bieden voor de persoon die ontslag op staande voet heeft gekregen. U kunt namelijk uw baan terug eisen of een schadevergoeding eisen.

Meer weten?

Mocht u meer willen weten over wat een advocaat voor u kan doen wanneer u ontslag op staande voet heeft gekregen, dan kunt u:

  • Even naar de site Eersterechtshulp.nl surfen
  • Bekijken wat deze mensen u aan mogelijkheden en diensten te bieden hebben
  • Een keer contact opnemen om te horen wanneer men u kan helpen

Wij hopen dat u iets aan onze tips zult hebben.