Wat zijn de voordelen van Express vpn?

Wanneer je VPN aanbieders vergelijkt, dan valt je op dat Express vpn relatief duurder is dan andere aanbieders. De abonnementen voor VPN servers bij Express beginnen vanaf bijna 7 euro. Ter vergelijking, een Surfshark abonnement is beschikbaar vanaf 2 euro per maand bij een tweejarig contract. De vraag is, wat biedt Express wat deze hogere prijs acceptabel maakt en wanneer is dit de beste VPN aanbieder voor jou. Lees het antwoord op deze en andere vragen in onderstaande Express vpn review.

Maak kennis met Express vpn

Express vpn bestaat al sinds 2009 en behoort tot één van de eerste en grootste VPN aanbieders die er zijn. Met een netwerk van meer dan 2000 servers is 94 landen, is dit ook een zeer indrukwekkende aanbieder. Express zet in op gebruiksgemak. Je zult dit merken wanneer je een device aansluit op dit VPN netwerk. Uiteraard worden alle grote besturingssystemen van Windows, Apple, Android en Linux ondersteund. Goed om te weten, ook met een Android televisie kun je de VPN gebruiken. Televisiekijken kan hiermee op een veilige en anonieme manier.

Gescheiden gebruik 

Als een van de weinige aanbieders kun je bij Express gebruik maken van het VPN netwerk én jouw eigen netwerk. Hierdoor kun je bepaald internetverkeer via je normale verbinding laten verlopen en het verkeer waar je meer veiligheid en anonimiteit wenst, via Express laten gaan. In je lokale netwerk kunnen hardware zoals externe opslag of een printer nog gebruikt worden. Ook de ‘kill switch’, welke het internetgebruik op jouw apparaat direct stillegt als de verbinding onversleuteld is, kun je naar jouw voorkeuren instellen. Voor bepaalde programma’s wil je misschien niet dat de ‘kill switch’ in werking treedt. Met Express vpn is dit in te stellen.

Netflix en Express vpn

Wanneer je met jouw VPN verbonden bent met een buitenlandse server, dan zal het internet jou zien als een gebruiker uit dat land. Dit betekent dat jij dus ook het aanbod op streamingdiensten voor dat land zult krijgen. Dit kan voor het kijken naar de Amerikaanse netflix met een VPN soms gewenst zijn, maar als jij daar geen behoefte aan hebt, kun je met Express vpn wel gewoon de Nederlandse Netflix kijken terwijl ander internetverkeer wel versleuteld omgeleid wordt via een buitenlandse server. Wist je dat Netflix het gebruik van een VPN niet goed vindt? Wanneer je dus niet bewust dit wilt doen, wordt vaak aangeraden gewoon met je eigen IP adres Netflix te kijken, in plaats van dit via een VPN te doen.

Conclusie over deze VPN aanbieder

Express VPN kan voor veel mensen de beste VPN provider zijn, maar dan moet je die opties wel gebruiken. Mensen die de VPN naar eigen wens willen instellen, zullen deze aanbieder waarderen. Wanneer jij gewoon met één druk op de knop een goedkope VPN wilt inschakelen, dan zou een partij als NordVPN of Surfshark een betere en meer betaalbare optie zijn. Je kunt van Express altijd de 30 dagen proefperiode met niet-goed-geld-terug voorwaarde gebruiken om deze VPN te proberen.