De zichtbaarheid van jouw bedrijf is belangrijk omdat je op deze manier veel klanten kan winnen, als potentiële klanten immers niet weten dat je bestaat kunnen ze je ook nooit benaderen om diensten of producten bij je af te nemen. Niet alleen de zichtbaarheid van tastbare winkels die de klant kan bezoeken is belangrijk voor je bedrijf maar ook de vindbaarheid van jouw online winkel speelt een grote rol in de reputatie van jouw onderneming. Door de opkomst van het internet is het belangrijker dan ooit om goed te worden gevonden op online platformen. Maar hoe zorg je er voor dat je goed kan worden bereikt op het internet dat zo het lijkt vol staat met van alles en nog wat.

Vindbaarheid vergroten

Om de online vindbaarheid van je bedrijf te vergroten kan je enorm veel strategieën toepassen. Naast het goed uitvoeren van de reclamecampagne die je voert om je bedrijf bekendheid te geven, kan je ook in de zoekmachine adverteren, dit noemen we zoekmachine adverteren. Zoekmachine adverteren is het bovenaan plaatsen van jouw website als gebruikers van de zoekmachine zoeken op een bepaald woord dat relevant is voor jouw website en onderneming. De afkorting voor het adverteren in de zoekmachine is SEA, deze afkorting zegt bedrijven waarschijnlijk meer.

Kiezen van de juiste woorden

Om te zorgen dat de SEA campagne die jij opzet zo goed mogelijk verloopt is het belangrijk dat je altijd de juiste key words kiest die echt relevant zijn zodat je niet onnodig geld uitgeeft aan de campagne. Naast dat je makkelijker wordt gevonden word je waarschijnlijk ook vaker bereikt door mensen die bepaalde zoektermen gebruiken, dit is dan weer goed voor de organische zoekresultaten.